top of page

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

FB_IMG_1583683575513.jpg
Αγαπητοί αναγνώστες,

Ονομάζομαι Γιώργος Χαραλάμπους και είμαι ο διαχειριστής της σελίδας αυτής, η οποία δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην επίσημη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Cyprus WeatherOnline.

 

Εργάζομαι ως Επαγγελματίας Μετεωρολόγος εντός του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2022. Είμαι απόφοιτος του Tμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (BSc Physics) και κατέχω Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Μετεωρολογία (MSc Applied Meteorology - University of Reading). Επίσης είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, ενός σύντομου προγράμματος σπουδών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με την ονομασία: "Φυσικά καταστροφικά φαινόμενα υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής".

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Cyprus WeatherOnline δημιουργήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 30 Δεκεμβρίου 2013 ως μία ομάδα (group), στο πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Έκτοτε, αναλαμβάνω τη λειτουργία της ομάδας αυτής ως διαχειριστής. Μετά από πολλά χρόνια πήρα την απόφαση και την πρωτοβουλία να διευρύνω τους ορίζοντες της ιδέας  αυτής, δημιουργώντας διαδικτυακή ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη και αναγνώριση της δουλειάς που κάνω τα τελευταία χρόνια.

Βασικοί στόχοι της ιδέας αυτής είναι: 

 

(1) Προγνώσεις καιρού για την Κύπρο

(2) Η παρουσίαση του καιρού στο νησί μας, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από πρόσφατους χάρτες καιρού που συμπεριλαμβάνουν διάφορες μετεωρολογικές παραμέτρους όπως  θερμοκρασία, σχετική υγρασία και άνεμο. Επίσης, παρουσιάζονται εικόνες από μετεωρολογικά ρανταρ και δορυφόρους και αναφορές καιρού από τους επίγειους παρατηρητές σε σχεδόν πραγματικο χρόνο (near real-time data).

 

(3) H καταγραφή έντονων ή και βίαιων καιρικών φαινομένων όπως καταιγίδες, κεραυνούς και ανεμοστρόβιλους μέσα από το κυνήγι καταιγίδων και η μετέπειτα αρχειοθέτηση τους για επίσημη χρήση σε μελλοντικές επιστημονικές έρευνες ή/και μελέτες. 

(4) Η επιμόρφωση του κοινού μέσω ενημερωτικών άρθρων ή/και διαλέξεων που θα αναφέρονται γενικά σε θέματα Μετεωρολογίας, στην Φυσική της ατμόσφαιρας καθώς και στο κλίμα της Κύπρου και στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. ​

Εύχομαι η ιστοσελίδα αυτή να σας φανεί χρήσιμη!

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και εισηγήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

george3067@hotmail.com

Γιώργος Χαραλάμπους

Διαχειριστής Ιστοσελίδας 

Βασικοί Στόχοι

Βασικός στόχος της ομάδας είναι η παρουσίαση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο, καθώς και η 12ήμερη πρόγνωση καιρού για τις βασικότερες περιοχές του νησιού, η οποία θα βασίζεται πάντα σε επιστημονικές μεθόδους. Επιπλέον, μέσα από τη σελίδα αυτή είναι δυνατό να αναδειχτούν ή να ξεχωρίσουν καιρικές φωτογραφίες ή βίντεος από τους φίλους της ομάδας. Ειδικότερα, θα δίνεται η ευκαιρία στους φίλους της σελίδας και στους κυνηγούς καταιγίδων να αποστέλλουν αναφορές καιρού (φωτογραφικό υλικό, video timelapse etc), για αλληλοκάλυψη των καιρικών συνθηκών από κάθε γωνιά του νησιού.

do-sharp_edited.jpg
Βρείτε μας στο Facebook
  • Facebook
facebook-group-cover2.png
  • Facebook
facebook-group-cover2.png

Όπως τονίστηκε πιο πάνω, η ιδέα του Cyprus WeatherOnline παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υπό μορφή ομάδας (group) στο πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή πατήστε απλά το εικονίδιο του Facebook πιο πάνω:  

IMG_10428_edited_edited.jpg
bottom of page