Βροχές μεσοβδόμαδα, αραιη σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της βδομάδας. Πρόγνωση καιρού
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΆγγελος Παραλής

Βροχές μεσοβδόμαδα, αραιη σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της βδομάδας. Πρόγνωση καιρού

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ 2021

Δευτέρα 01/02/21, 23:10 τ.ω.


Η περιοχή μας συνεχίζει να επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις αλλά θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες μέρες. Τετάρτη προς Πέμπτη αβαθές χαμηλό που κινείται από την περιοχή της Αιγύπτου με νότια-νοτιοανατολική κατεύθυνση προς την Μέση Ανατολή, θα επηρεάσει την περιοχή μας δίνοντας φαινόμενα μικρής έντασης με πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας στο εσωτερικό και βελτίωση κατά τις νυκτερινές ώρες. Φαίνεται ότι στο τέλος της εβδομάδας αντικυκλώνας προσεγγίζει και θα επηρεάσει την περιοχή μας. Η επιφανειακή ροή βρίσκεται σε διαταξη που ευνοεί την μεταφορα σκονης στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας από τη Μέση Ανατολή προς την περιοχή μας σε πρώτη φάση (εικόνα 1).


Εικόνα 1: Πρόγνωση σκόνης (Dust forecast). Δείτε στο τέλος του post βιντεάκι που επεξηγεί για το τι εστι η σκόνη, από που προέρχεται και ποιος ο ρόλος της στην ατμόσφαιρα της Γης.


Για αύριο Τρίτη 2/2:

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές νεφώσεις, αναμένεται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Άνεμος: Βορειοανατολικός 3 ή 4 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα είναι Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία μείωση των εντάσεων κατά τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Την Τετάρτη 3/2:

Ο καιρός θα είναι λίγο συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές νεφώσεις με βαθμιαία πύκνωση των νεφώσεων και αργά το βράδυ πιθανότητα μεμονωμένης βροχής κυρίως στο εσωτερικό. Αραιή σκόνη θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Άνεμος: Ανατολικός 5 τοπικά 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά τμήματα 3 ή 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή με την μέγιστη θερμοκρασία ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με την Τρίτη.


Την Πέμπτη 4/2:

Ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος δίνοντας βροχή τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας με πιθανότητα παροδικής καταιγίδας κυρίως στο εσωτερικό κατά τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα όπου στην συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Άνεμος: Ανατολικοί-βόρειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους. Στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς με σταδιακή αύξηση των εντάσεων έως το βράδυ θα καταστούν βόρειοι 4 ή 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή 5/2:

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Άνεμος: Βόρειοι έως βορειοδυτικοί 3 ή 4 μποφόρ ενώ στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι σε δυτικούς 3 μποφόρ κατά τις νυκτερινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο 6/2:

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος

Άνεμος: Μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή 7/2:

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις.

Άνεμος: Δυτικοί- νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Προγνώστης: Άγγελος Παραλής

Φυσικός Μετεωρολόγος

MSc Atmospheric Science

.

.

.

.

.

Τέλος πρόγνωσης


bottom of page