Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει βροχές τις επόμενες μέρες — Πρόγνωση καιρού 24-26/11— Cyprus WeatherOnline
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGeorge Charalambous

Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει βροχές τις επόμενες μέρες — Πρόγνωση καιρού 24-26/11— Cyprus WeatherOnline

Χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να προσεγγίσει την περιοχή μας από αύριο Πέμπτη 24/11, το οποίο θα συνδυάζεται με αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα και θα μας απασχολεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου 26/11. Γίνεται αναφορά σε ένα τυπικό φθινοπωρινό σύστημα με καταιγιδοφόρα δραστηριότητα, γενικευμένες βροχές και ανέμους μέτριας ως ισχυρής έντασης.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του χαμηλού βαρομετρικού που αναμένεται να μας επηρεάσει θα είναι οι γενικευμένες βροχές σε ολόκληρο το νησί, η πτώση της θερμοκρασίας, οι κατά τόπους έντονες καταιγίδες κυρίως στα παράλια και ικανοποιητικά ύψη βροχής στα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά του Τροόδους. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζονται κατά διαστήματα και θα χαρακτηρίζονται κυρίως από όμβρους ή/και καταιγίδες. Δηλαδή, θα παρατηρούνται και ενδιάμεσα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.


Αναλυτικά

Αυλώνας χαμηλών πιέσεων στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ο οποίος "σπρώχνεται" από τα Βαλκάνια προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου φέρνει ασταθείς καιρικές συνθήκες (εικόνα 1). Ταυτόχρονα, δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στην επιφάνεια, με τάση βάθυνσης, αναμένεται στην περιοχή μεταξύ Κύπρου-Ρόδου-Αττάλειας από αύριο Πέμπτη 24/11 (εικόνα 2).


Εικόνα 1: Αυλώνας χαμηλών πιέσεων που προεκτείνεται από τα Βαλκάνια προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε συνδυασμό με τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στην επιφάνεια.


Εικόνα 2: Ενίσχυση του χαμηλού βαρομετρικού στην επιφάνεια το βράδυ της Πέμπτης 24/11/22.


Το χαμηλό βαρομετρικό το βράδυ της Πέμπτης θα αρχίσει να οδεύει σταδιακά ανατολικά προς την περιοχή μας, ενώ από την Παρασκευή το απόγευμα και έπειτα θα αρχίσει να εξασθενεί μεταξύ Κύπρου-Συρίας με τα οποιαδήποτε τελευταία διάσπαρτα φαινόμενα βροχών να παρατηρούνται το Σάββατο το πρωί.


Πέμπτη 24/11/22

Ο καιρός θα ξεκινήσει μερικώς συννεφιασμένος έως κυρίως συννεφιασμένος με τις πρώτες βροχές να παρατηρούνται στο δυτικό μισό του νησιού από τα ξημερώματα. Βαθμιαία ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι το απόγευμα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης (εικόνα 3).


Εικόνα 3: Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με πιθανή συνοδεία χαλαζόπτωσης το βράδυ της Πέμπτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής

Μέγιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 21-22 °C Παράλια: 22-23°C Πρόδρομος: 11-12°C, Τρόοδος: 5-6°C


Ελάχιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 7-8 °C Παράλια: 10-12°C Πρόδρομος: 5-6°C Τρόοδος: 2-3°C



Παρασκευή 25/11/22

Ο καιρός θα ξεκινήσει μερικώς συννεφιασμένος έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Βαθμιαία ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα παρατηρούνται μεμονωμένα κυρίως κοντά στα παράλια.


Μέγιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 21-22 °C Παράλια: 22-23°C Πρόδρομος: 11-12°C, Τρόοδος: 5-6°C


Ελάχιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 7-8 °C Παράλια: 10-12°C Πρόδρομος: 5-6°C Τρόοδος: 2-3°C



Σάββατο 26/11/22

Ο καιρός θα ξεκινήσει μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές στο βόρειο μισό του νησιού, ενώ βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια θα παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές. Βαθμιαία ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Μέγιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 23-24 °C Παράλια: 23-25°C Πρόδρομος: 13-14°C, Τρόοδος: 7-8°C


Ελάχιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 8-9 °C Παράλια: 11-13°C Πρόδρομος: 6-7°C Τρόοδος: 3-4°C


Για να βλέπετε live χάρτες καιρού και live δεδομένα καιρού από τους 44 επίσημους μετεωρολογικούς σταθμούς του τμήματος Μετεωρολογίας ανατρέξτε στα παρακατω links:


Live ύψος βροχής και ιστορικούς χάρτες 6,12 και 24 ωρών ⁠⬇⁠


Live θερμοκρασίες ⁠⬇⁠


Μέγιστες θερμοκρασίες ⬇⁠



Ελάχιστες θερμοκρασίες ⁠⬇⁠



Live σχετική υγρασία ⁠⬇⁠



Live άνεμος ⬇⁠



Live Διορθωμένη Ενεργός Θερμοκρασία (NET) ⬇⁠

(Παράμετρος θερμικής επιβάρυνσης - Τα χρώματα του χάρτη αντιστοιχούν προσεγγιστικά στον βαθμό προειδοποίησης που εκδίδει το τμήμα Μετεωρολογίας)



Χάρτης μετεωρολογικών σταθμών ⬇⁠

(Πηγή: Τμήμα Μετεωρολογίας)



Live Radar ⬇⁠



Live Κεραυνοί/Δορυφόροι ⬇⁠



Για την αυτοματοποιημένη 12-ήμερη πρόγνωση καιρού από τις 11 διαφορετικές τοποθεσίες του Cyprus WeatherOnline ανατρέξτε στην ανάλογη τοποθεσία που σας ενδιαφέρει παρακάτω:













Τέλος Πρόγνωσης


Εκ μέρους της ομάδας του Cyprus WeatherOnline,


Γιώργος Χαραλάμπους (Διαχειριστής)


© Cyprus WeatherOnline, 2022

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page