Βροχές ορογραφίας στα βουνά λόγω ισχυρού νότιου ρεύματος που επηρεαζει το νησί. Καταιγίδες εν όψει ⛈
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGeorge Charalambous

Βροχές ορογραφίας στα βουνά λόγω ισχυρού νότιου ρεύματος που επηρεαζει το νησί. Καταιγίδες εν όψει ⛈

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ 2021

Καιρική ενημέρωση, Σάββατο 30/01/21 (17:20)


Ισχυρό νότιο-νοτιοδυτικό ρεύμα ανεμου επηρεάζει την περιοχή. Χαμηλό βαρομετρικό που συνοδεύεται από μετωπο σκάφης (trough), το οποίο κινείται γρήγορα μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας αναμενεται να μας επηρεάσει απόψε με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση του καιρού μέχρι το πρωί της Κυριακής από δυτικά προς ανατολικά (εικόνα 1).


Εικόνα 1: Μετωπιαία γραμμή σύγκλισης (trough) αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας. Το χαμηλο βαρομετρικό με κέντρο τα στενά του Βόσπορου κινείται γρήγορα ανατολικά-νοτιοανατολικά. Πηγή: MetOffice


Ορεογραφικές βροχές παρατηρούνται από το πρωί, κυρίως μέτριας εντασης, στον ορεινο/ημιορεινό όγκο του Τροόδους (εικόνα 2) αλλά και στο δυτικό-νοτιοδυτικό τμημα του νησιού. Το ισχυρό νότιο-νοτιοδυτικό ρεύμα ενισχύει την ενταση και τη διάρκεια των βροχών στα βουνά του Τροόδους. Οι βροχες αναμένεται να επεκταθούν βαθμιαία και στο υπόλοιπο νησί μέχρι τις βραδυνές ώρες. Από τις 21:00 και μετά αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο νησί με το πέρασμα του μετώπου από τα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση. Μέχρι το πρωί της αυριανης ημέρας, το μέτωπο θα καλύψει ολόκληρο το νησί, ενώ σημαντική βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και τοπικες νεφώσεις αναμένεται από το τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 31/01/21.

Εικόνα 2: Φωτογραφία από το χωριό Βυζακιά βλεποντας προς τα βουνά του Τροόδους (17:00)

.

.

.

.

.

Τέλος πρόγνωσης

bottom of page