Προειδοποίηση express καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων | Cyprus WeatherOnline
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGeorge Charalambous

Προειδοποίηση express καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων | Cyprus WeatherOnline

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ 2021



Ώρα ενημέρωσης 05:00, 14/12/20

Ισχύει από 05:00 μέχρι 14:00, τοπική ώρα σήμερα Δευτέρα 14/12/20


Προειδοποίηση καταιγίδας και θυελλωδών ανέμων (εντάσεις μέχρι και 7-8 Beaufort παροδικά). Δείξτε προσοχή!


Το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού βαρομετρικού οργανώθηκε και ετοιμάζεται να μας επηρεάσει στην ώρα του. Καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται παροδικά τις αμέσως επόμενες ώρες από τα δυτικά με επέκταση προς τα ανατολικά.


Οι καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας παρουσιάζονται κατά μήκος του ψυχρού μετώπου το οποίο θα μας επηρεάσει τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο αυτό φαίνεται αρκετά ισχυρό για να αφήσει πίσω του ισχυρές καταιγίδες με μεγάλη ραγδαίοτητα βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ συχνή ηλεκτρική δραστηριότητα. Οι καταιγίδες θα κινηθούν γρήγορα από τα δυτικά προς τα ανατολικά επηρεάζοντας όλο το νησί κατά το διάστημα της προειδοποίησης!


Δείτε την δορυφορική εικόνα πριν από λίγο (04:50):



Δείτε τις ηλεκτρικές εκκενώσεις πριν από λίγο (04:50):




Αυτή τη στιγμή το μέτωπο καταιγίδων βρίσκεται ελαφρώς δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού και κινείται σταδιακά ανατολικά-βορειοανατολικά μας. Δείτε την εικόνα radar πιο κάτω:



Οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα (04:30) είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 Μποφορ ιδιαίτερα στα προσήνεμα παράλια. Με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους-νοτιοδυτικούς από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Κατά το πέρασμα του μετώπου αναμένονται άνεμοι εντάσεως μέχρι και 7-8 Beaufort κυρίως στα προσήνεμα παράλια και ορεινά.



Τα φαινόμενα τοπικών βροχών/καταιγίδων αναμένεται να συνεχιστούν κατά διαστήματα και σποραδικά μετά το πέρας της προειδοποίησης για τις πολύ ισχυρές και οργανωμένες καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας της πρώτης φάσης της διαταραχής.


.

.

.

.

Τέλος πρόγνωσης



bottom of page