Σποραδικές βροχές αύριο παγκύπριες βροχές από Δευτέρας - Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGeorge Charalambous

Σποραδικές βροχές αύριο παγκύπριες βροχές από Δευτέρας - Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ 2021

Issued at 22:50, 12/12/20




Συνοπτική κατάσταση της ατμόσφαιρας τώρα (21:30)


Γενικά


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ χαμηλό βαρομετρικό έχει δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο θα κινηθεί σταδιακά ανατολικά προς τη νότια Ελλάδα αύριο Κυριακή 13/12/20 και ακολούθως θα πλησιάσει την Κύπρο τις επόμενες ημέρες (βλέπε αναλυτικά τον χάρτη πιο κάτω). Το χαμηλό αυτό βρίσκεται στο στάδιο της κυκλογένεσης με καλά σχηματισμένο θερμό (κόκκινη καμπύλη), ψυχρό (γαλάζια καμπύλη) και συνεσφιγμένο μέτωπο (μωβ καμπύλη).



Στον πιο πάνω χάρτη μπορείτε να δείτε τη θέση του χαμηλόυ βαρομετρικού τώρα με τη συνοδεία των μετώπων του και την αναμενόμενη πορεία του κέντρου του τις επόμενες ημέρες.


Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αυτή τη στιγμή επηρεάζεται κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλότερες νεφώσεις δίνουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στα νότια παράλια της Τουρκίας. Οι νεφώσεις που μας επηρεάζουν αποτελούν τα πρώτα σημάδια του θερμού μετώπου του χαμηλού βαρομετρικού που άρχισε να δημιουργείται αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο πέλαγος. Αύριο Κυριακή βράδυ θα μπούμε εν συντομία στον θερμό τομέα του χαμηλού αυτού, ενώ προς το ξημέρωμα Δευτέρας θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο με τοπικά έντονες βροχές/καταιγίδες κυρίως το πρωινό της Δευτέρας. Την Τρίτη θα μας επηρεάσει το συνεσφιγμένο μέτωπο της διαταραχής αυτής με παγκύπριες παρατεταμένες βροχές και τοπικές καταγίδες επίσης.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή 13/12/20


Αύριο το πρωί και το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με νεφώσεις κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, χαμηλότερες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές και σποραδικές βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα. Παρόλα αυτά, θα παρατηρούνται και περιόδοι με ανόιγματα και μερική ηλιοφάνεια. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τις περισσότερες πιθανότητες για βροχή είναι τα βόρεια, ανατολικά, εσωτερικό και ορεινά.


Αργά το βράδυ (από τις μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας), ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, από τα δυτικά του νησιού με σταδιακή ανατολική επέκταση. Μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται να εισχωρήσει το νησί από τα δυτικά που μέχρι τις αυγινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι βροχές τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και παρατεταμένες (περισσότερα στην αυριανή πρόγνωση καιρού).


Οι θερμοκρασίες αύριο Κυριακή θα παραμείνουν σε παρόμοια επίπεδα με τα σημερινά:


Μέγιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 21-22 °C, Παράλια 22-24°C, Ορεινά: 10-12 °C, Τρόοδος: 5-6 °C



Ελάχιστες Θερμοκρασίες

Εσωτερικό: 10-11 °C, Παράλια 12-16°C, Ορεινά: 4-5°C, Τρόοδος: 2-3°C



Οι άνεμοι αύριο θα πνέουν κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις (βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί) στα 3-4 Beaufort και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 Beaufort.




.

.

.

.

.

Τέλος πρόγνωσης



bottom of page