Το ψυχρό μέτωπο πλησιάζει με τη γραμμή λαίλαπας καταιγίδων (trough) να κινείται προς την περιοχή μας
top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGeorge Charalambous

Το ψυχρό μέτωπο πλησιάζει με τη γραμμή λαίλαπας καταιγίδων (trough) να κινείται προς την περιοχή μας

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ 2021

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση καιρού μέχρι την Κυριακή 31/01/21 εδώ


Η πρώτη μετωπική ύφεση αναμένεται σήμερα Τετάρτη 27/01/21 και αναμένεται να διαρκέσει από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Χαμηλό βαρομετρικό (L) με κέντρο τη βορειοδυτική Τουρκία κινείται ανατολικά. Η διαταραχή αυτή συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο και από προμετωπιαία γραμμή σύγκλισης (trough) η οποία είναι ιδιαίτερα ασταθής και ήδη έχουν οργανωθεί καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας κατά μήκος της (εικόνα 1). Οι καταιγίδες αυτές αναμένεται να κινηθούν προς την περιοχή μας επηρεάζοντας αρχικά τα δυτικά, βόρεια και ορεινά σε πιο εξασθενημένη μορφή (εικόνα 2). Στη συνέχεια οι καταιγίδες αυτές θα χάσουν περαιτέρω τη δυναμική τους καθώς θα εισέλθουν στο νησί με τοπικές και διάσπαρτες βροχές και μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Τα φαινόμενα βροχών παρόλα αυτά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα και διάσπαρτα (σπαστά) μέχρι απόψε.


Ώρα ενημέρωσης: Τετάρτη 27/01/21, 10:10


Εικόνα 1: Δορυφορική απεικόνιση της μετωπικής ύφεσης (27/01/21, ώρα 09:35 τοπική) και η ανάλυση των επιμέρους στοιχείων που την αποτελούν. L - Low pressure (κέντρο χαμηλής πίεσης), cold front - ψυχρό μέτωπο, trough - προμετωπιαία γραμμή σύγκλισης, πορτοκαλί σταυροί - καταιγίδες. Πηγή: Sat24 (τροποποιήθηκε)



Εικόνα 2: Καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας παρουσιάζονται από τον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα. Οι καταιγίδες κινούνται σταδιακά ανατολικά χάνοντας σταδιακά τη δυναμική τους. Πηγή: Blitzortung

bottom of page